Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Social data Sciences

Anneke Brock (linksboven): Anneke is Junior Onderzoeker voor het Verwey-Jonker Instituut. Hier is zij vooral bezig met ‘klassieke’ onderzoekstaken zoals literatuurstudie, interviews en analyses. Die gaan vrijwel altijd over kwetsbare groepen in de samenleving. Haar kennis over de werking van de samenleving deed zij op tijdens haar bachelor Algemene Sociale Wetenschappen.
Thirza Andriessen (rechtsboven): Thirza geniet als échte antropologe van het doen van veldwerk. Het komt dan ook niet als verassing dat zij na haar bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en haar master Health and Society nu PhD kandidaat is bij de Universiteit Wageningen. Momenteel doet zij onderzoek naar ‘Dignity of food aid receivers in Europe’.
Mandy Woelk (linksonder): Mandy is oud-studente (Klinische) Psychologie. Na haar bachelor ging zij verder met haar onderzoeksmaster: Social and Health Psychology. Mandy was zo nieuwsgierig naar nieuwe informatie dat zij haarzelf graag wilde specialiseren in een onderwerp en meer leren over het doen van onderzoek. Om precies deze reden is zij nu PhD kandidaat bij KU Leuven en Universiteit Utrecht
Marijn Markus (rechtsonder): Marijn studeerde Sociologie aan de UU. Aan zijn bachelor koppelde hij de minor Media & Communicatie en de master Actuele Sociale Problemen. Nu werkt hij als Senior Data Scientist bij Capgemini Insights & Data. Hier gebruikt hij niet alleen zijn computerkennis, maar ook zijn kennis van statistiek en gedragswetenschap vanuit zijn opleiding Sociologie. Deze skillset zet Marijn in bij overheden, banken en NGO’s om van data tot inzichten en daden te komen.