Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Mandy Woelk

De belangrijkste taken die ik heb zijn 1. Nieuwe experimenten/onderzoeken bedenken op basis van eerdere resultaten en literatuur, 2. Studenten begeleiden in hun bachelor- en masterscriptie of onderzoeksstage, 3. Lesgeven (werkgroepen geven, opdrachten/papers nakijken), 4. Mijn onderzoek presenteren op congressen, 5. Wetenschappelijke papers schrijven
Het belangrijkste voor een PhD is dat je nieuwsgierig en leergierig bent, je wil graag meer weten over een bepaald onderwerp. Dit was voor mij ook de reden om een PhD te gaan doen, ik wilde me graag specialiseren in een onderwerp en meer leren over het doen van onderzoek. Verder is het belangrijk om kritisch te kunnen denken en met nieuwe ideeën te kunnen komen. Aangezien je in onderzoek ook te maken krijgt met statistiek, is het fijn als je daar geen hekel aan hebt en er goed in bent. Je hoeft er geen expert in te zijn, maar het helpt wel als je alle basisconcepten goed kent en begrijpt.
Tijdens mijn bachelor vond ik statistiek en het schrijven van papers al erg leuk. Toen ik mijn bachelorscriptie in de statistiek deed, wist ik zeker dat ik hier meer mee wilde doen. Na mijn bachelor ben ik een onderzoeksmaster gaan doen. Daar kwam mijn enthousiasme voor onderzoek nog meer naar voren tijdens mijn stage en scriptie. Er was eigenlijk niets wat ik er niet leuk aan vond. Dat was het moment waarop ik besloot dat ik dit zeker zelf ook wilde gaan doen.