Workshop / activiteit

[VOL] Relaxter omgaan met verwachtingen en prestatiedruk [VOL]

Datum: woensdag 8 mei
Tijd: 11:00 – 13:00
Locatie: Langeveld – ruimte E1.24
Trainer & organisatie: Joris Jansen en Yke Eijkemans, JY-coaching

Het omgaan met prestatiedruk en het voldoen aan torenhoge verwachtingen zijn waarschijnlijk de grootste uitdagingen voor studenten in deze tijd. Op je CV moet zowel bestuurs- als buitenlandervaring staan. Het liefst ook drie minoren met uitstekende resultaten en als het even kan cum laude. Verder is het zaak om op sociaal gebied overal bij te zijn – FOMO! – en je moet ook nog een relevante bijbaan hebben. En dan hebben we het nog niet eens over keuzestress.
Het is niet moeilijk om jezelf kwijt te raken wanneer je probeert te voldoen aan dit enorme eisenpakket. Het gevaar dreigt dan ook, dat je je in bochten gaat wringen om in het ‘gewenste profiel’ te passen, in plaats van je focussen op je eigen talenten en drijfveren. Hoe zorg je dat je jezelf niet verliest in dit web van verwachtingen? Dat je niet continu bezig bent met het afvinken van verplichtingen, zonder dat je er energie uithaalt?
In de training Intrinsiek Enthousiasme als Prioriteit onderzoeken we hoe je relaxter om kunt gaan met verwachtingen en prestatiedruk, door ruimte te creëren voor wat jou drijft. Tipje van de sluier: om voluit JA te kunnen zeggen tegen wat voor jou energie oplevert en waardevol is, moet je ook NEE kunnen zeggen.

Joris Jansen en Yke Eykemans (JY – coaching) begeleiden studenten die vastlopen binnen hun studie- of afstudeertraject. Intrinsiek enthousiasme heeft daarbij hun prioriteit. Ze zijn allebei docent binnen het hoger onderwijs, opgeleid als faalangst en motivatie-coach en ervaringsdeskundige.

> Schrijf je in