Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Sociaal Ondernemen

Datum: vrijdag 3 mei
Tijd: 09:00 – 11:00 uur
Locatie: Evenementenruimte Langeveld
Trainer & organisatie: Ilse Nieuwland, Oud Geleerd, Jong Gedaan

(Sociaal) ondernemen, hoe verspreid je jouw idee?
Maatschappelijke impact, ondernemen en innoveren, duurzaamheid en transparantie: deze termen duiken op bij het fenomeen ‘sociaal ondernemen’. Maar wat betekent het om een sociaal onderneming te hebben? Hoe is het om dit samen met je beste vriendin te doen? Ilse Nieuwland, mede-oprichter van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, deelt met een interactief programma inzichten van de afgelopen 5 jaar.
Sta je op het punt om je eigen (sociale) onderneming te starten? Of wil je weten hoe je een goed idee op een constructieve manier verspreidt? Tijdens deze workshop krijg je praktische handvatten die jou gaan helpen om jouw idee of bedrijf op een gezonde manier te laten groeien.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert sinds 2014 interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. Doordat dit in de leefomgeving van de senioren gebeurt, krijgt iedereen de mogelijkheid zich te blijven ontwikkelen. Ondertussen zijn wij actief in 6 provincies en bereiken wij dit jaar naar verwachting meer dan 4100 senioren en 150 studenten. Het afgelopen jaar heeft OGJG hiervoor twee grote prijzen in ontvangst mogen nemen (Nederlandse Loterij in bewegingsprijs en UvA Alumnus Publieksprijs).

Ilse Nieuwland (30) is mede-oprichter van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Daarnaast is zij psycholoog trainer en geeft communicatie- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen aan zorgprofessionals.

> Schrijf je in