Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Myrthe Overbeek

Naam: Myrthe Overbeek
Huidige functie: Zorgcoördinator onderbouw op Altra College Bleichrodt
Was student: Pedagogische Wetenschappen
Panel: Onderwijs

Mijn naam is Myrthe Overbeek. Na mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en Master Orthopedagogiek aan de UU ben ik nu werkzaam als zorgcoördinator onderbouw op Altra College Bleichrodt. Dit is een voortgezet speciaal onderwijs school in Amsterdam voor jongeren met diverse vormen van gedragsproblemen. We hebben een samenwerkingsverband met de Bascule (Jeugdpsychiatrie).
Als zorgcoördinator onderbouw ben ik verantwoordelijk voor de ondersteuning van 50 leerlingen (klas 1 t/m 3 op mavo/havo/vwo niveau), hun ouders en docenten. Ik verleen orthopedagogische en orthodidactische ondersteuning door het geven van begeleiding en behandeling van leerlingen in samenwerking met het team. Daarbij adviseer en coach ik het team ten aanzien van de benadering van leerlingen. Daarnaast ben ik als zorgcoördinator verantwoordelijk voor de verslaglegging (oa. OPP’s en TLV’s) en draag ik bij aan de diverse overlegvormen.
In mijn rol als zorgcoördinator ben ik betrokken, toegankelijk en altijd op zoek naar de samenwerking met alle betrokken partijen bij een leerling. Daarnaast is mijn blik gericht op de mogelijkheden en talenten van de leerling. Het mooiste compliment wat je van een leerling kan krijgen is toch wel als hij tegen je zegt ‘Juf, was iedereen maar zoals u, u begrijpt mij echt!’. Dat is een kers op de taart voor mij in het fantastische werk als orthopedagoog binnen het onderwijs!