Workshop / activiteit

Marthe Kolman

Naam: Marthe Kolman
Huidige functie: Projectleider en adviseur VCU
Was student: Culturele antropologie
Panel: Sociale Duurzaamheid

Mijn naam is Marthe Kolman en ik werk als projectleider bij Vrijwilligerscentrale Utrecht. Aan de Universiteit Utrecht heb ik zowel mijn bachelor als master culturele antropologie afgerond. In mijn werk houdt ik me bezig met diverse projecten op het gebied van vrijwillige inzet, community building en sociaal ondernemerschap. Daarbij geef ik advies aan verschillende organisaties omtrent vrijwillige inzet. Daarnaast ben ik betrokken bij de organisatie van evenementen en activiteiten op het gebied van maatschappelijke participatie.

Met Vrijwillgerscentrale Utrecht staan we midden in de stad; letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons kantoor in de binnenstad stimuleren, verbinden en promoten we het Utrechtse vrijwilligerswerk. We zijn partner op het gebied van vrijwillige inzet voor (toekomstige) vrijwilligers en voor organisaties die met vrijwilligers(samen)werken. We geven advies, workshops en organiseren innovatieve, nieuwe projecten.

Een inspirerend moment was het organiseren van het waarderingsdiner op de Dag van de Vrijwilliger (7 december 2018) voor 500 Utrechtse vrijwilligers in samenwerking met bedrijven, gemeente en maatschappelijke partners. Heel gaaf om met zoveel verschillende partijen toe te werken naar een avond met impact!

Belangrijke kwaliteiten & skills die passen bij mijn werk zijn:
– Bruggenbouwer; verschillende partijen aan elkaar verbinden
– Doelgericht; projecten opzetten die impact maken
– Ondernemend; inspelen op kansen