Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Lisanne Westerkamp

Naam: Lisanne Westerkamp
Huidige functie: Projectmedewerker bij VO-Academie
Was student: Culturele Antropologie
Panel: Onderwijs

Ik werk nu 1,5 als projectmedewerker bij de VO-raad en sinds januari 2019 volledig bij de VO-academie, het programma binnen de VO-raad waarin schoolleiders en bestuurders uit het VO worden ondersteunt in hun (verdere) professionalisering. Wij bieden professionaliseringsactiviteiten aan in elke stap van de (leer)loopbaan van schoolleiders en bestuurders.

Als projectmedeweker draag ik zorg voor de verbinding van onze activiteiten met de verschillende beleidsterreinen of bestuurlijke aandachtsgebieden, zowel intern bij de VO-raad als met andere organisaties in de sector die zich bezighouden schoolleiders en bestuurders.Als OR-lid mag ik meepraten over de koers die de VO-raad vaart als het gaat om het bureau en het personeelsbeleid. Vanuit die rol ben ik kritisch over de ‘normale’ gang van zaken binnen het bureau, iets wat antropologen volgens mij als geen ander kunnen.

Iets waar ik trots op ben is de bijeenkomst in het kader van Internationale Vrouwendag voor bestuurders uit het PO en VO. Samen met de PO-raad heb ik op 8 maart deze bijeenkomst georganiseerd, waarbij ruim 80 bestuurders uit het PO en VO samenkwamen om in gesprek te gaan over meer diversiteit in de top van het onderwijs. Een bijdrage leveren aan meer aandacht voor inclusiviteit en een breder begrip van diversiteit is iets wat mij veel energie geeft in mijn werk. Vanuit welke functie dan ook, kun je altijd een bijdrage leveren aan meer begrip voor anderen en het belang van verscheidenheid.