Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Laura Redeker

Hoi, ik ben Laura. Ik ben 22 jaar en op dit moment werkzaam als projectmedewerker bij Stichting Alexander. Ik heb vorig jaar mijn Bachelor Pedagogische Wetenschappen gehaald aan de Universiteit Utrecht, waarna ik stage ben gaan lopen bij Stichting Alexander. Vrij snel ben ik van stagiair gepromoveerd tot projectmedewerker, wat ik nog steeds met veel plezier doe!
Mijn werk bij Stichting Alexander is erg divers: door een grote diversiteit aan opdrachten die we uitvoeren zien mijn weken er bijna nooit hetzelfde uit. Toch is er wel een rode draad te vinden in de taken die ik heb. Eén daarvan is bijvoorbeeld het afnemen van individuele- of groepsinterviews. Voor diverse doeleinden ga ik met kinderen, jongeren, ouders en professionals in gesprek over onderwerpen waar zij ervaring mee hebben. Andere taken waar ik mij vaak mee bezighoud, zijn het uitwerken, analyseren en rapporteren van gesprekken die ik heb gehouden en van ervaringen die ik heb opgedaan.
Vanwege de vele verschillende projecten is het fijn om goed te kunnen schakelen tussen verschillende projecten en taken. Ik ben gestructureerd en kan goed plannen, wat het makkelijker maakt om met meerdere projecten tegelijk bezig te zijn. Daarnaast ben ik sociaal vaardig, wat goed van pas komt bij de contacten met kinderen, jongeren, ouders en professionals.
Hoewel ik pas een half jaar werkzaam ben bij Stichting Alexander, heb ik wel al gemerkt dat ik enorm enthousiast word van de dingen die ik binnen dit werk kan bereiken. Ik vind het inspirerend wat kinderen, jongeren en ouders zelf bedenken, opzetten en uitvoeren. Het doet me goed om hen een klein duwtje in de juiste richting te geven en zich zo empowered te laten voelen. Dit geeft mij iedere dag weer nieuwe energie, en ik hoop ook jullie hiermee te inspireren!