Workshop / activiteit

Laura Arkema

Hi, ik ben Laura Arkema. Werkgelukcoach, trainer en adviseur. Van 2007 – 2012 heb ik gestudeerd aan de UU. Ik koos eerst voor Neuropsychologie maar kwam er al vrij snel achter, dat dat geen match was met mij. Ik vond het waanzinnig interessant, maar ik haalde slechte cijfers. En ik wilde meer doen met de welzijn van mensen op de werkvloer. Daardoor kwam ik bij Arbeid- en organisatiepsychologie.
Ik studeerde af in de crisis en mensen zeiden: ‘je moet pakken wat je pakken kan qua werk’. Best fijn, achteraf gezien, want daardoor ging ik ‘maar wat doen’. In plaats van denken: ‘ik moet gelijk mijn droombaan vinden’. Zo heb ik een tijdje bij een bank gewerkt, toen in recruitment, daarna bij een organisatieadviesbureau en vervolgens wat specifieker in coaching en training bij een commercieel bedrijf. Bij elke baan nam ik weer een stukje informatie mee over wat ik wilde in een nieuwe baan. Bij recruitment bijvoorbeeld, vond ik de sollicitatiegesprekken heel gaaf om te voeren. Maar als iemand was aangenomen, dan begon het pas interessant te worden, dacht ik. Hoe landt iemand in een organisatie? Komen de kwaliteiten van deze persoon, waar we het in de sollicitatiegesprekken over hebben gehad, ook echt naar voren op de werkvloer?
Daar wilde ik meer van. Bij het organisatieadviesbureau was het wel weer heel breed. We waren met bedrijven in contact, die dan bijvoorbeeld aangaven; hey, waarom werkt dit team niet zo goed? En dan gingen we op onderzoek uit, met mensen in gesprek. Een training geven, plan opzetten. Heel tof om veel bedrijven te kunnen zien van binnen met veel vraagstukken, maar te breed.
Ik wilde uren maken in écht persoonlijk begeleiden. Dat heb ik vervolgens 3 jaar gedaan bij een bedrijf dat jong talent aantrok en daarbij persoonlijk ontwikkeling trajecten aanbood.
Nu werk ik sinds 1 januari 2021 volledig als zelfstandige. Ik help mensen graag in het behalen van een bepaalde mate van tevredenheid op werk. Liefst helemaal gelukkig natuurlijk, maar dat kan bijna niet. Ik geef trainingen over Focus & Ontspanning, Kwetsbaarheid op de werkvloer, Solliciteren kun je leren, en nog anderen. De coaching gaat over loopbaan- en stressvraagstukken.
Wie weet vind je het leuk om eens op mijn website of Instagram te kijken! www.lauraarkema.nl // @lauraarkemawerkgeluk