Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Iris Creemers

Diversiteitsvraagstukken lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Ik heb gewerkt bij een Turks-Nederlandse organisatie die zich inzette voor interculturele dialoog, deed onderzoek naar de duurzame werkintegratie van Syrische vluchtelingen en naar de veranderingen in het nieuwe inburgeringsstelsel.
Momenteel ben ik bij Pharos projectleider van Aan de Slag, een methodiek om bewoners van asielzoekerscentra toe te leiden naar vrijwilligerswerk buiten het azc. Hierbij doe ik onder andere onderzoek naar de impact die dit project heeft op de deelnemende bewoners.
In mijn werk heb ik zowel inhoudelijke taken (kwalitatief onderzoek, analyse, rapporten en projectvoorstellen schrijven), als coördinerende taken (aansturen van junior-collega’s, algemeen projectmanagement als planning en financiën, en natuurlijk vergaderen).
Ik krijg snel inzicht in de kern van de problematiek, leg goede verbanden en krijg mijn analyse scherp op papier. Ik vind het contact met het werkveld – tijdens interviews of andere gesprekken – altijd erg inspirerend. Dit geeft het vraagstuk waar ik me mee bezighoud een gezicht. Tegelijkertijd ben ik echt geen hulpverlener en ben ik blij dat ik mijn steentje kan bijdragen via onderzoek en beleid.