Workshop / activiteit

Hubertien Vermeulen-Schutter

Naam: Hubertien Vermeulen-Schutter
Huidige functie: Alliantiemanager Financieel Economische Criminaliteit, Politie Landelijke Eenheid
Was student: Algemene Sociale Wetenschappen
Panel: Openbaar bestuur: Justitie & Veiligheid

Mijn naam is Hubertien Vermeulen-Schutter en ik heb in 1995 de studie Algemene Sociale Wetenschappen afgerond, waarbij mijn afstudeerrichting communicatiemanagement was. Na ervaring te hebben opgedaan in de richting van ICT en communicatie, ben ik zo’n 14 jaar geleden bij de Politie terecht gekomen. Momenteel werk daar bij de financiële recherche en als nevenfunctie ben ik oproepbaar in de crisisbeheersing.

De brede en generalistische blik die ik heb meegekregen tijdens mijn studie ASW mag dan qua naam niet passen bij de naam van mijn functie als operationeel specialist, in mijn werkzaamheden heb ik des te meer profijt van het gebruik maken van een ‘helicopterview’ en de mogelijkheid om onderwerpen vanuit meerdere richtingen te kunnen benaderen.

De beste keuze die ik heb kunnen maken tijdens mijn studie was om de verdieping in communicatiemanagement zo breed mogelijk op te pakken, de diverse extra modules die ik heb gevolgd (o.a. op de Universiteit in Nijmegen) gaven mij het inzicht dat mijn beoogde werkveld niet in de commerciële sector moest zijn, maar dat maatschappelijke betrokkenheid voor mij het belangrijkste was. Bovendien kon ik vanwege mijn extra modules op het gebied van “multimedia” ook terecht op de University of Portsmouth waardoor ik ook ben afgestudeerd als Master of Arts in de European Media.

Mijn werk bij de politie, waarbij ik vooral veel te doen heb met trends in financieel-economische criminaliteit en in contacten met ketenpartners, komen eigenlijk alle elementen van sociale wetenschappen samen: of het nu de drijfveer en handelswijze van een crimineel betreft die je vanuit psychologisch en sociologisch oogpunt wil bekijken of dat het de interactie met ketenpartners betreft waarbij communicatiemanagement en een stukje pedagogiek ingezet wordt. Kortom: mijn keuze voor de brede en generalistische opleiding van ASW komt mij goed van pas en maakt dat ik zowel op operationeel (zaaks-)niveau als op strategisch niveau een bijdrage kan leveren…