Logo Universiteit Utrecht

What’s Next?! Explore your future @FSW

Workshop / activiteit

Gwenny Jongebloed

Hoi! Mijn naam is Gwenny en ik ben Rijkstrainee bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit houdt in dat ik 4x een half jaar werkzaam ben op verschillende plekken binnen de overheid. Tijdens deze twee jaar volg je ook een opleidingstraject, waarbij je jezelf en het Rijk beter leert kennen.
Ik heb nu mijn eerste werkplek achter de rug, waarbij ik me bezighield met het leiderschapsprogramma en de strategische koers van OCW. Belangrijke taken hierbij waren het organiseren van bijeenkomsten voor alle leidinggevenden om hun leiderschap te verbeteren, en het verzamelen en uitwerken van de belangrijkste maatschappelijke opgaven die de komende 5 en 10 jaar op OCW af komen.
Het werken als Rijkstrainee vraagt veel flexibiliteit, initiatief en leergierigheid. Je wordt als trainee erg gewaardeerd om je frisse blik, maar durf je deze ook te uiten? Ik vond het bijvoorbeeld wel even spannend, maar ook vooral heel leuk, om op eigen initiatief een afspraak in te plannen met de Secretaris-generaal van OCW om mijn ervaringen en visie te delen over het leiderschap van haar Managementteam.
Sinds kort ben ik begonnen bij mijn tweede werkplek, bij de Gemeente Utrecht. Daar houd ik me bezig met de aanpak van mensenhandel en het Nieuwe Zandpad. Tegen de tijd dat de Career Night plaatsvindt kan ik wat meer vertellen over mijn specifieke taken.