Workshop / activiteit

Desi Gielkens


Ik ben Desi en momenteel ben ik werkzaam als adviseur sociaal domein bij Nautus. Dit houdt in dat ik tijdelijke opdrachten bij gemeenten invul. Momenteel ben ik werkzaam als projectleider of adviseur bij drie opdrachten. In Enschede zorg ik als subsidieadviseur dat subsidies effectief en efficiënt worden verdeeld. In Oldambt werk ik als projectleider momenteel samen met een projectteam een regeling uit waarbij culturele organisaties een compensatie krijgen voor schade geleden door Corona. Als laatste ben ik momenteel werkzaam als projectleider in de Fryske Marren. Hier leid ik een onderzoek naar mogelijke toekomstige uitvoeringsvarianten binnen de schulddienstverlening. Als (extern) adviseur ben ik dus bij allerlei gemeenten werkzaam. Hoewel ons hoofdkantoor in Amersfoort zit, kun je me dus regelmatig in andere steden vinden.

Als adviseur kan het voorkomen dat je een jaar lang dezelfde opdracht uitvoert, maar ook komt het voor dat opdrachten binnen 8 weken klaar moeten zijn. Het is daarom van belang dat je een flexibele houding hebt en je materie snel eigen kunt maken, zodat je de opdracht inhoudelijk goed kunt afronden. Vanwege de vele verschillende projecten is het ook fijn als je snel kunt schakelen tussen de verschillende projecten. Gestructureerd werken en goed kunnen plannen maakt het makkelijker om met meerdere projecten bezig te zijn.

Als bachelor heb ik algemene sociale wetenschappen gestudeerd, waarbij ik de minors persoonlijkheid & relaties en sociale psychologie heb afgerond. Hier ben ik in 2016 afgestudeerd, waarna ik een bestuursjaar heb gedaan bij de LSVb (studentenvakbond). Tijdens dit jaar viel het mij op hoeveel invloed beleid (van de overheid) kan hebben op het leven van een persoon. Bij mijn master Social, Health, and Organisational Psychology heb ik me dan ook gefocust op de invloed van uitgevoerd beleid. Zo focuste mijn masteronderzoek zich op de relatie tussen beleid over vaderschapsverlof en seksisme op de werkvloer. Voordat ik begon bij Nautus, heb ik me eerst gefocust op beleid rondom inclusiviteit en diversiteit door te werken bij de Nederlandse InclusiviteitsMonitor en onderzoek uit te voeren naar discriminatie op de huurmarkt in Utrecht. Sinds 2019 werk ik bij Nautus als adviseur sociaal domein.