Workshop / activiteit

Creëer je eigen kansen!

Datum: maandag 6 mei
Tijd: 13:00 – 15:00
Locatie: Evenementenruimte Langeveld
Trainer & organisatie: Feline Platzer, PlatoResearch

Je kent het gevoel wel, je bent bijna klaar met je studie maar je ziet geen geschikte vacatures langskomen. Daarnaast zou je misschien wel zelf iets willen opzetten maar je weet niet hoe en of dit wel bij jou past. What’s Next?

In navolging van het succes van vorig jaar gaan we in de interactieve workshop ‘’Creëer je eigen kansen’’ nadenken over alternatieve (onderneming)vormen die je zou kunnen doen na je studie. Wij bespreken verschillende mogelijkheden zoals coaching, workshops/training geven, een onderneming beginnen, samenwerken met andere ondernemers of een eigen onderzoek vermarkten. Er wordt duidelijk gemaakt wat de verschillen/overeenkomsten zijn van werken als onderzoeker in loondienst of als ondernemer en we bespreken wat het beste bij jou zou passen. Daarnaast leer je hoe je kunt onderzoeken of er markt voor jouw idee is en wat de eerste stappen zijn om een dergelijke (ondernemers)kans te realiseren. Tijdens de workshop gaan we met elkaar actief aan de slag om te bekijken of er ook in jou een ondernemer schuilt! Let op: je hoeft voor deelname nog niet zeker te zijn dat je wilt ondernemen en wat je wilt doen. Als je nieuwsgierig bent naar alternatieve mogelijkheden na je studie, groot of klein, geef je dan vooral op!

Feline Platzer (25) studeerde de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen en de master Health Psychology aan de Universiteit van Utrecht en was daarnaast studentondernemer. Momenteel werkt Feline als PHD aan de Universiteit van Groningen maar is daarnaast ook nog werkzaam als sociaal ondernemer met haar bedrijf Plato Research. Dit is een sociaal onderzoeksbureau dat studenten helpt werkervaring op te doen in het onderzoeksveld voor een eerlijk salaris. Met Plato Research deed ze samen met haar studententeam opdrachten bij gemeenten (Midden-Drenthe, Eindhoven, Arnhem) andere onderzoeksbureaus zoals YoungInspiration en innovatie ontwikkelaars zoals BEP zorgapplicaties.

> Schrijf je in