Workshop / activiteit

Casper Lodewijks


Hoi, ik ben Casper! Ik ben 24, rondde in 2019 de bachelor culturele antropologie af en werk nu zo’n anderhalf jaar voor de gemeente Almere als junior beleidsadviseur. Mijn bachelor heb ik bewust heel breed ingericht door veel extra vakken te volgen, zowel aan de FSW als aan de Faculteit Geesteswetenschappen. Dit beviel me heel goed, als wist ik lange tijd niet welke specifieke richting ik op wilde gaan.
Met veel geluk kon ik al snel na het inleveren van mijn scriptie aan de slag bij een onderzoeksbureau. In opdracht van de gemeente Almere (waar ik al mijn hele leven woon en waar ik voorzitter van de studentenroeivereniging was) werkte ik als junior researcher mee aan een onderzoek naar het leven in die stad. Zo kreeg ik connecties binnen de gemeente die ik na afloop van het onderzoek inzette om zelf bij de gemeente aan de slag te gaan. Ondertussen begon de pandemie en was dit werk de perfecte aanleiding om mijn master nog even voor mij uit te schuiven. In beide functies heb ik de verantwoordelijkheid gedragen voor het uitvoeren van een kwalitatief onderzoek in Almere. Die onderzoeken zijn afgerond, op dit moment werk ik als beleidsmedewerker/strateeg. We zijn een ‘preventieve wijkaanpak’ aan het ontwikkelen die bedoeld is de leefkwaliteit in wijken te onderhouden en waar mogelijk te verbeteren, naar behoefte van de bewoners. Daarnaast ben ik nu toelating aan het doen bij verschillende masters, specifiek in de richting van openbaar bestuur, beleid en antropologie.

Ik ben heel blij met mijn werk, kijk uit naar mijn master en ga graag met je in gesprek tijdens de CareerNight van de Universiteit Utrecht op 2 mei 2022!