Workshop / activiteit

Bente Jongkees


Hi!

Mijn naam is Bente Jongkees. Ik ben sinds augustus 2021 alumni Onderwijswetenschappen (bachelor en master) en volgde hierbij de minor ‘Bestuur en Beleid’. Als onderwijskundige is mijn drive om organisaties en individuen te overtuigen van het feit dat opleiden en ontwikkelen absoluut niet saai hoeft te zijn. Integendeel! En vanuit deze ambitie ontwikkelde ik gedurende mijn bachelor en master twee dromen….

Allereerst wilde ik graag binnen een ministerie op beleidsniveau aan de slag gaan. Ook ontwikkelde ik de droom om, juist vanwege de hoge druk en complexe vraagstukken in de zorg, onderwijs en de gezondheidszorg te combineren.

Het mooie aan dromen is dat ze soms (al best snel!) werkelijkheid worden. Zo heb ik het afgelopen jaar met veel plezier stage mogen lopen bij het Ministerie van Defensie en ben ik daar nog een half jaar blijven plakken. Daarna heb ik de overstap naar het Rode Kruis Ziekenhuis gemaakt, waar ik nu als opleidingsadviseur aan de slag ben. Twee zeer diverse, maar ontzettend interessante werelden en ervaringen! Tijdens de CareerNight praat ik graag met je door over (de uitdagingen en vraagstukken binnen) deze werelden en de mogelijkheden die ik zie om L&D als sleutel voor heel veel complexe en interessante problemen in te zetten.

Tot dan!