Workshop / activiteit

Bart van den Elzen


Ik werk als innovatie- en organisatieadviseur bij de CED-Groep. Een landelijk opererende onderwijsadviesorganisatie. Ik houd met voornamelijk bezig met de kwaliteit van het burgerschapsonderwijs op scholen. Daarbij train en adviseer ik schoolteams en directies (met name in het primair onderwijs). Bij burgerschapsonderwijs kun je denken aan thema’s als: hoe vergroten we de leerlingenparticipatie, hoe gaan we om met diversiteit en gevoelige onderwerpen in de klas en hoe versterken we het pedagogisch handelen van leerkrachten?
Ook houd ik me bezig met opbrengstgericht werken in de klas waar op basis van data wordt gekeken hoe de leeropbrengsten verbeterd kunnen worden. Daarnaast werk ik nu aan een leuke opdracht in samenwerking met UNICEF waarbij we een toolkit kinderrechten ontwikkelen samen met leerlingen en docenten uit het voortgezet onderwijs. Een hele afwisselende baan.
Na het behalen van mij pabo-diploma in 2006 heb ik op diverse scholen gewerkt in Nederland en ook in het buitenland (Argentinië, Thailand). Na mijn buitenlandavonturen ben ik in Utrecht onderwijskunde gaan studeren. Deze masteropleiding heb ik in 2015 afgerond.
Het meest geniet ik van het werken aan cultuurveranderingen op scholen met echte onderwijsprofessionals. Dit zijn langlopende trajecten op scholen van 1 tot 2 jaar waarbij ik als adviseur het meest in mijn element ben.