Workshop / activiteit

Anne-Wil Vincent


Hoi, ik ben Anne-wil! Ik word erg blij van het coachen, trainen en begeleiden van (jonge) mensen. Er echt voor de ander zijn en de ander zelf in zijn kracht laten komen, dat geeft mij voldoening. Als voorstander van de positieve psychologie kijk ik graag naar iemands drijfveren en kwaliteiten en houd ik niet van hokjes-denken.

Tijdens mijn bachelor Psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik een tijdje als schoolpsycholoog gewerkt op een middelbare school. Je krijgt tijdens je bachelor veel theorie, maar weinig praktijk, dus zocht ik het op deze manier zelf maar op. Hier merkte ik dat ik het werken met jongeren erg leuk vond: jongeren staat nog
aan het begin van hun ontwikkeling en daarom kun je iets voor ze betekenen waar ze hun hele leven nog baat bij hebben. Daarna heb ik ook nog een tijdje stage gelopen bij een relatietherapeut in Amsterdam, heel wat anders, maar hier is wel mijn fascinatie voor sociale psychologie ontstaan. Omdat ik me breed wilde oriënteren en veel dingen leuk vond, heb ik gekozen om in de klinische richting af te studeren maar wel twee verschillende minors te doen: een minor Medische psychologie aan Tilburg University en een minor van Communicatiewetenschappen. Ondanks dat medische psychologie me ook aansprak, besloot ik mijn master toch wat breder te kiezen. Ik ben uiteindelijk voor de master Social, Health & Organisational Psychology gegaan aan de Universiteit Utrecht, een brede master met vakken op het gebied van sociale psychologie, maar ook arbeid & organisatiepsychologie. Het allerleukste aan deze master was het internship, het Train-the-trainer internship van de Universiteit Utrecht, waarbij ik een jaar lang een intensieve trainersopleiding kreeg vol met intervisies, maar ook les heb gegeven in Gespreksvaardigheden aan tweedejaars studenten Psychologie. Dit vond ik ontzettend leuk, en bevestigde mijn eerste gevoel om met jongeren te willen werken!

Al tijdens mijn afstuderen in 2019 kreeg ik een baan aangeboden als Studiekeuzecoach & Trainer bij een coachbureau in Utrecht, wat mooi aansloot bij mijn gevolgde internship. De combinatie van 1 op 1 gesprekken in de rol van coach, en regelmatig als trainer voor de groep staan beviel me wel. Na ongeveer een jaar ervaring opgedaan te hebben in de richting studiekeuze- en loopbaancoaching, heb ik de overstap gemaakt naar Jobcoach bij een gemeentelijke organisatie (Werkzaak Rivierenland). Hier houd ik me momenteel vooral bezig met trajecten rondom re- integratie van kwetsbare jongeren. Zo begeleid ik o.a jongeren met een vorm van ASS, ADHD, (sociale) angst, depressie of trauma- of verslaving gerelateerde klachten, dus de klinische psychologie komt hier weer wat meer in terug. Sinds vorige maand werk ik één dag per week als trainer, en geef ik training aan mensen met een bijstandsuitkering op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, het vinden van kwaliteiten/interesses maar ook het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht.