Workshop / activiteit

Aletta Kroon


Hoi!
Ik ben Aletta Kroon, 23 jaar en werk als junior beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Oosterhout. In 2018 heb ik mijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen afgerond. Na mijn bachelor heb ik een tussenjaar genomen, waarin ik heb gereisd en een half jaar heb gewerkt in het speciaal onderwijs in Nieuw-Zeeland. Vervolgens ben ik in 2019 begonnen aan de master Youth Studies en deze heb ik vorig jaar afgerond.
Sinds november 2020 werk ik als junior beleidsmedewerker jeugd bij de gemeente Oosterhout. In deze functie geef ik invulling aan beleidsontwikkeling en -uitvoering op het gebied van jeugd, maar heb ik ook sociaal domein brede werkzaamheden. Op het moment werk ik voornamelijk aan projecten gericht op preventie. Een voorbeeld van een project is het actieprogramma Kansrijke Start, waarin we ons samen met partners uit het sociaal en medisch domein inzetten voor een kansrijke start voor alle kinderen in de gemeente Oosterhout. Qua sociaal domein brede werkzaamheden werk ik momenteel aan een verbetertraject over de toegang tot zorg en ondersteuning. Hiervoor werken we samen met inwoners en maatschappelijke partners met als doel om de toegang tot zorg en ondersteuning voor inwoners merkbaar te verbeteren.
Werken als junior beleidsmedewerker jeugd is uitdagend, divers en vooral heel erg leuk! Als je meer wilt weten, spreek me vooral aan op de CareerNight.